Ontmoet ons team

Carl Coussement D.O

OSTEOPAAT D.O.

Zijn specialisaties zijn:
Kinesitherapie
Lymfdrainage ad modum Vodder
Manuele therapie
Cyriax-therapie
Taping / Kinesiotaping
Myofasciale Therapie Dry Needling Trigger
Osteopathie ‘College Sutherland’

Carl startte in 1983 binnen deze praktijk als kinesitherapeut. In 2002 werd hij osteopaat DO en eveneens in dit jaar had Praktijk Cura Salus het geluk versterkt te worden door Miguel en Klaas. Het vinden van de oorzaak van de klacht bij de patiënt is nog steeds zijn belangrijkste streven binnen zijn onderzoek en behandelen. Carl doceert aan het Osteopathie College Sutherland in Amsterdam (sedert 2003) en aan de opleiding  Myofasciaal Therapie Dry Needling Trigger in België (sedert 2013). Sportief kan hij bogen op een boeiende voetbalcarrière, alsook heeft hij een jeugdscheidsrechter-verleden. Als rode draad binnen zijn sportieve interesses zijn voornamelijk lopen en tennis een uitdaging gebleven…

Bert Demeersseman​

MASTER KINESITHERAPIE
MUSCULOSKELETALE REVALIDATIE.

Zijn specialisaties zijn:
Myofasciaal therapie/dry Needling Trigger
Manuele therapie

Na 7 jaar competitief aan wielrennen te doen startte Bert de opleiding kinesitherapie. Na zijn studies pikte hij de sportieve draad terug op door geregeld zijn loop- of koersschoenen aan te trekken.

Sinds enkele jaren bereidt hij zich jaarlijks zo goed mogelijk voor op enkele (ritten)wedstrijden. Een voldaan gevoel op training of een goeie uitslag stimuleren de koerskriebels om grotere sportieve uitdagingen te zoeken.

Als liefhebber van sportieve prestaties koos Bert tijdens zijn studies voor de keuzevakken ‘voedings- en trainingsleer’.

In de praktijk staat Bert staat ook in voor de off-season functional training voor wielrenners, lopers of triatleten.

Sander Verslyppe

MASTER KINESITHERAPIE
MUSCULOSKELETALE REVALIDATIE

Zijn specialisaties zijn:
Myofasciaal therapie/dry Needling Trigger
Sportgerichte Combinatietherapie van Manuele Therapie en Osteopathie (SCMO)

Sander zijn sportieve uitlaatklep is lopen. Hierin kan hij zich zowel fysiek als mentaal helemaal uitleven. Zijn interesse in gezonde voeding en dynamische levensstijl zorgt ervoor dat hij zijn sport op een verantwoorde manier kan uitvoeren. Deze kennis brengt hij dan ook over op zijn patiënten.

Klaas Vanderbeke

LIC. KINESITHERAPIE

Zijn specialisaties zijn:

Manuele neurotherapie.
Myofasciale therapie / dry needling Trigger
Manuele therapie van de fasciae:
visceraal en craniaal

Kinesiotaping / dynamic taping

In 2002 is Klaas begonnen in de praktijk als kinesitherapeut. Met zijn gestructureerde en efficiënte aanpak bij iedere patiënt draagt Klaas volwaardig bij aan de therapeutische efficiëntie binnen Praktijk Cura Salus. Vanaf 2009 is Klaas reeds volwaardig medebeheerder van Praktijk Cura Salus, die vanaf 2005 stapsgewijs uitgroeide tot 7 therapeuten. Naast deze professionele verantwoordelijkheid heeft Klaas een grote sportieve interesse. Hij vindt zijn sportieve ontspanning tijdens het fietsen.  Klaas is lid van ‘Jonger Dan Je Denkt’, de lokale wielertoeristenclub. Iedere zondag neemt hij deze groep mee op sleeptouw.

Miguel Vermeersch

LIC. KINESITHERAPIE

Zijn specialisaties zijn:
Manuele therapie
Myofasciaal therapie/dry needling
Autogene drainage
Functional training
Kinesiotaping / Dynamic taping
Bikefitting

In 2002 versterkt Miguel Praktijk Cura Salus. Zijn gedrevenheid om personen zowel met een acuut als chronisch letsel terug dynamisch in het leven te plaatsen, is van fundamenteel belang binnen Praktijk Cura Salus. Miguel werd dan ook in 2009 volwaardig medebeheerder binnen deze Praktijk, waarbij jonge kinesitherapeuten het team geleidelijk aan versterkten.

Lopen, zwemmen en fietsen zijn voor Miguel de ideale en afwisselende activiteiten om de conditie te onderhouden. Af en toe eens een triatlon is voor Miguel een perfecte uitlaatklep. Om deze sporten op een verantwoorde manier te kunnen uitoefenen, is hij heel geïnteresseerd en bedreven in functional training en bikefitting.

Marika Gheldof

KINESITHERAPEUTE

Haar specialisaties zijn:
Manuele Lymfedrainage ad modum Vodder
Pre en postnatale
Neurologische revalidatie

specialisatie Ziekte van Parkinson
Pulmonaire kinesitherapie
Relaxatietherapie

In 1989 startte Marika binnen Praktijk Cura Salus. Met een groot verantwoordelijkheidsgevoel naar haar patiënt toe past zij de bovenstaande specialisaties toe. Enthousiast organiseert zij telkens op donderdag de Parkinson – oefenmomenten. Zelf vindt Marika rust en beweging in vast geplande  yoga-sessies. Fietstochten in de zomer en wandelingen in de winter blijven haar conditie op peil houden.

Robbe

MASTER KINESITHERAPIE
MUSCULOSKELETALE REVALIDATIE
Osteopathie in opleiding

In juni 2022 is Robbe afgestudeerd als kinesitherapeut. Meteen na zijn studies is hij vol enthousiasme gestart in Cura Salus. Robbe houdt van het contact met mensen en probeert met een creatieve aanpak zijn patiënten te helpen. Het begeleiden van personen in hun revalidatie is iets wat hem erg boeit.

Buiten het werk houdt hij zich bezig met allerhande zaken. Zo deed hij tijdens de corona periode een opleiding tot imker, speelt hij als gitarist in een bandje en gaat hij graag fietsen.

Martine Vangraefschepe

ADMINISTRATIEF MEDEWERKSTER

Martine is onze administratief medewerkster,
de vriendelijke en opgewekte stem die je in de voormiddag aan de telefoon krijgt.

Gaby Godderis

LOGISTIEK MEDEWERKER

Gaby is onze logistiek medewerker die voor
dag en dauw zorgt dat onze praktijk er helemaal proper bij ligt.

Bianca Lefere

LOGISTIEK MEDEWERKER

Bianca is logistiek medewerkster en heeft de verantwoordelijkheid dat Praktijk Cura Salus in de Cockstraat jullie net en fris ontvangt.